Adana Erasmus+ “Move Integration” Projesine Ev Sahipliği Yaptı (2021)

21-28 Kasım 2021 tarihleri arasıjnda Adana'da Erasmus+ projesi kapsamında "Move Integration" konulu proje Bulgaristan, Yunanistan, İspanya ve Türkiye'den gelen katılımcılarla gerçekleştirildi. İtalya'dan katılımı beklenen öğrenciler Covid-19 yasaklarından dolayı ülkelerinden çıkamadılar.

Erasmus+ "Move Integration" Projesi Çukurova Üniversitesi KİM -Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü'nden mezun olan gençlerin kurdukları 'Gençlik Derneği' işbirliğinde gerçekleştirilmiştir. Bir hafta süren Proje çalışmalarına İletişim Fakültesinin üç bölümünden (RTS, Gazetecilik ve İletişim Bilimleri) 7 öğrenci katılmış olup, toplam olarak 38 katılımcıyla gerçekleştirilmiştir.

21-28 Kasım Proje Programı

Erasmus+ "Move Integration" projesi faaliyet programı

 

Proje kapsamında en dikkat çeken etkinliklerden biri ise kültür geceleri oldu. Ülke katılımcıları kendi kültürlerine dair tanıtımlar gerçekleştirerek diğer ülkelerden katılımcılar ile ortak etkinlikler gerçekleştirildi.

Spor aktivitesi çerççevesinde 22 Kasım 2021 tarihinde Spor Bilimleri Fakültesi'nin desteği ve Doç. Dr. Engin Çelebi'nin organizasyonuyla Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Kapalı Spor Salonu'nda Erasmus+ proje katılımcılar ile Türktakımı arasıbda futsal maçı gerçekleştirildi. Centilmenlik ve saygı ortamında gerçekleştirilen müsabakayı Erasmus+ katılımcıları kazandı, (Fotoğraf:1).

Fotoğraf 1

 

21 Kasım'da proje çerçevesinde Nacihan Kara ve Dr. V. Ercan Çetintürk tarafından "Suriyeli Mülteci Krizi Sunumu" gerçekleştirildi, (Fotoğraf: 2).

Fotoğraf 2

 

Yine aynı gün içinde Dr. Tuğba Aydın tarafınca "AB Göç Politikaları"na dair brifing verildi. Brifing çerçevesinde resmi kaynaklardan alınan bilgiler çerçevesinde göç politikalarına dair güncel bilgiler paylaşıldı, (Fotoğraf:3).

Fotoğraf 3

 

24 Kasım tarihinde proje katılımcıları ile “Mülteci Yaşamı Yaratıcı Drama” faaliyeti gerçekleştirildi, daha sonrasında ise katılımcılar ile “Mülteci Yaşamı Kısa Filmi ve Photo Story” anlatımı gerçekleştirildi. Daha sonrasında Prof. Dr. Seyfi Özgüzel tarafından “Suriyeli Gençlerin Sorunları” temalı interaktif bir sunum gerçekleştirildi. Sunum çerçevesinde katılımcılar çeşitli soruları ve yorumları ile katılım gösterdi, (Fotoğraf:4).

Fotoğraf 4

 

Prof. Dr. Seyfi Özgüzel’in gerçekleştirdiği sunum sonrası Adana Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü temsilcisi Sayın İsmail Raşit Çakır “Adana’daki Sığınmacı Çocukların Durumu” hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunum çerçevesinde katılımcılar yorumları ile katkı sağladı, (Fotoğraf: 5).

Fotoğraf 5

 

24 Kasım akşamı düzenlenen İspanya Kültür Gecesi çerçevesinde İspanyol katılımcılar kültürlerine ait yemek, dans ve İspanya’ya dair bilgiler vererek renkli bir gece gerçekleştirdiler.

Atölye çalışmaları ve kültür geceleri ile farklı ülkelerden gelen bireylerin kaynaşması ve müşterek çalışmaları sağlandı, (Fotoğraf:6) .

Fotoğraf: 6. İspanya Kültür Gecesi
Fotoğraf: 7. Türk Gecesinden Oyunlar
Fotoğraf: 8. Türk Gecesinden Oyunlar

 

Uluslararası Kültür Gecesi:

Bir haftalık programın sonunda Uluslararası Kültür Gecesi düzenlendi, (Fotoğraf:9, 10, 11).

Fotoğraf: 9. Uluslararası Kültür Gecesi programı başlamadan önce lobi sohbeti.

 

Fotoğraf: 10. Uluslararası Kültür Gecesinde gençler yoğun programın yorgunluğunu attılar.
Fotoğraf: 11. Uluslararası Kültür Gecesinde, projeye katılan tüm katılımcılara Prof. Dr. Yonca Özkan, Prof. Dr. Songül Tümkaya, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Mirioglu ve Prof. Dr. Seyfi Özgüzel
tarafından sertifikaları teslim edildi.