Çukurova Üniversitesi’nden “Aşıklar” Geçti

Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Temiz Türkçe Kulübü işbirliğinde düzenlenen “Aşıklar Şöleni” etkinliği, katılımcılara görsel ve işitsel bir şölen sundu. Etkinliğe Kültürlerarası İletişim Merkezi de gönüllü destek verdi.

Etkinlik sabahında TÖMER binasında Kırgızistanlı Aşık Perizat ve Kazakistanlı Aşık Asem, yabancı öğrencilere kısa bir dinleti sundular. Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen ana etkinlikte ise bu iki sanatçının dışında Türkiye’den yedi aşık ve bir ozan sahne aldı. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün konuşmalarıyla başlayan etkinlik aşıkların türküleri, atışmaları, şiirleri ve fıkraları ile devam etti. Prof. Dr. Sümbül’ün vurguladığı üzere uzun bir aradan sonra üniversitede tekrarlanan Aşıklar Şöleni’nin devamlı kılınması temennileri ile katılımcılara teşekkür sertifikaları sunuldu.

Aynı zamanda Kültürlerarası İletişim Merkezi Müdürü görevini üstlenen Prof. Dr. Sümbül ve müdür yardımcısı Doç. Dr. Erdinç Ballı, TÖMER Müdürü Öğr. Gör. Dr. Serhat Koçak ile bir araya gelerek bu tarz etkinliklerin ve işbirliklerinin devamlılığı konusunda ortak görüş bildirdiler. Kültürlerarası İletişim Merkezi’nin gönüllü öğrencileri etkinliğe fotoğraf ve video çekiminin yanı sıra sosyal medya paylaşımları ile desteklerini sundular.

Haber: Batu Anadolu